Ystäväni Ronja

Pikku Kakkosessa alkoi maanantaina 22.4. kymmenenosainen sarja Ystäväni Ronja. Sarjan päähenkilöinä ovat eskari-ikäiset Ronja ja Eedit. Sarja kertoo tyttöjen välisestä lujasta ja erityisestä ystävyydestä ja siitä, miten lapsi pärjää ilman näkökykyä. Ronja sokeutui silmäsyövän seurauksena syksyllä 2011.
Ronja ja Eedit ovat kasvaneet samassa korttelissa, leikkineet yhdessä samalla pihalla, nähneet samat asiat, kokeneet yhdessä Ronjan sairastumisen ja sitä seuranneen sokeutumisen.
Sarjassa Eedit ja Ronja tekevät ihan tavallisia tyttöjen juttuja. Ronjan sokeutumisen myötä he ovat kehittäneet uuden tavan kommunikoida. Sen mitä Ronja ei voi silmillä nähdä, sen hän näkee sormilla. Ja mitä sormillakaan ei näe, sen Ronja näkee Eeditin kautta. Eedit kertoo ja kuvailee leikkiessä ja arjen touhuissa sitä, mitä Ronja ei voi tunnustelemalla tietää. Tyttöjen leikkien ja arjen haasteiden kautta välittyy kuva kauniista ystävyydestä, jossa erilaisuus on rikkaus.