Aamu Säätiön Rauhanjulistus

Aamu Säätiön Rauhanjulistus-kampanja – videolla artistina Jippu
Tiedote. Julkaistu: 01.07.2016 klo 08:00

Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön uusi Rauhanjulistus-kampanja tuo koskettavalla tavalla esiin Suomessa syöpään sairastuneiden lasten syöpähoitojen tutkimuksen ja kehitystyön tuen tarpeen.

Rauhanjulistus-kampanjan pääviestinä on filmi, joka kertoo pienen syöpäpotilaan merkittävästä päivästä siellä, missä hän on joutunut sairautensa vuoksi viettämään paljon aikaa, eli sairaalassa. Filmin tarina kulkee eteenpäin Elämää juoksuhaudoissa -kappaleen uudelleensovituksen sävelin, artisti Jipun esittämänä. Kappale on työstetty varta vasten Rauhanjulistus-kampanjan filmikäsikirjoitukseen.

“Filmi on täynnä vahvaa tunnetta. Se kertoo lapsesta, joka on parantunut syövästä. Mutta vaikka suurin osa paranee, heistä vain kolmannes elää terveen aikuisuuden. Tämä on tilanne myös Suomessa. Poskelle vierähtänyt kyynel kertoo ilosta sairaalasta pois pääsevän lapsen puolesta, mutta myös surusta sinne jäävien lasten vuoksi”, Aamu Säätiön asiamies Laura Paasio kertoo.

Filmillä esiin nostettava kultanauha on kansainvälinen lasten syövän vastaisen taistelun tunnus, jota Aamu Säätiö haluaa tehdä tunnetummaksi myös Suomessa. Kultanauha on kunnianosoitus jokaiselle syöpäsairaalle lapselle, sillä heistä jokainen on sankari.

Aamu Säätiö terveen aikuisuuden asialla

Vuonna 2013 toimintansa aloittaneen säätiön tehtävänä on tukea lasten syöpähoitojen kehitystyötä ja siten taata maailman uudenaikaisinta hoitoa syöpään sairastuneille suomalaisille lapsille.

Suomessa lasten syöpähoito on maailman huippuluokkaa. Hoitojen kehitys on pitkäjänteistä ja resursseja vaativaa työtä. Parhaan hoidon takaaminen myös jatkossa edellyttää jatkuvaa kehittämistyötä sekä mukanaoloa niin kansallisissa kuin kansainvälisissä tutkimus- ja hoidonkehitysprojekteissa. Ja se vaatii taakseen rahaa.

Kampanja peräänkuuluttaa ihmisten auttamistahtoa ja halua riisua syöpä aseista yhdessä. Kerättyjä varoja kohdistetaan lasten syöpäsairauksien hoidon kehitykseen, jotta lapsella olisi parhaan hoidon turvin mahdollisuus terveeseen aikuisuuteen.

“Aamu Säätiö haluaa tuoda esille, ettei kuoleman pysäyttävä voitto yksinään takaa syövän selättäneelle lapselle tervettä aikuisuutta. Työtä hoitojen kehittämiseksi on tehtävä koko ajan, joka taas vaatii resursseja ja lahjoittajien tukea”, Paasio kommentoi.

Ruutu.fi:ssä pyörivä filmi on katsottavissa myös YouTubessa:

Rauhanjulistus-filmi