Suomen ensimmäinen varhaisvaiheen lääketutkimuskeskus avattu

Suomeen on avattu ensimmäinen lasten varhaisvaiheen lääketutkimuksiin keskittyvä kliininen tutkimuskeskus (Pediatric Early Phase Trials Unit – PeeTU).

Aamu Säätiö on mukana kehittämässä ja rahoittamassa toimintaa. Keskus on kansallinen ja sitä hallinnoidaan TAYSin lastenklinikan toimesta. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii lasten syöpäosaston ylilääkäri Olli Lohi. Toiminnassa mukana ovat myös lastentautien erikoislääkäri Sauli Palmu sekä tutkimushoitaja Heidi Alanen.

Keskuksessa keskitytään erityisesti lapsisyöpäpotilaiden auttamiseen, joiden hoito tavanomaisin hoitokeinoin ei ole mahdollista tai ei ole tuottanut tulosta. Vastaavissa tilanteissa potilaiden on tähän asti pitänyt matkustaa ulkomaille, esim. Kööpenhaminaan.

Lue uutinen Mediuutiset -palvelusta »