Marika Grönroosin vetämälle lasten munuaissyöpätutkimukselle 26.000 euron apuraha

Aamu Golfilla pelattiin hyvää! Viime vuonna pelatun turnauksen tuotot Aamu Säätiö kohdistaa el. Marika Grönroosin vetämälle tutkimukselle, joka mahdollistaa Wilmsin tuumorin uuden hoito-ohjelman käyttöönoton Suomessa. Apuraha on suuruudeltaan 26.000 euroa.

 

Wilmsin tuumori eli nefroblastooma on lapsilla esiintyvä munuaissyöpä. Vuosittain syöpään sairastuneista lapsista Wilmsin tuumori diagnosoidaan vajaalla 10 %. Munuaissyöpä on leukemian ja aivokasvainten jälkeen kolmanneksi yleisin pienten lasten syöpä.

Uusi hoito-ohjelma Umbrella SIOP2016 kokoaa yhteen kaikkien eri munuaistuumoreiden tyypit sekä niiden relapsit. Umbrellan tutkimus keskittyy biologisiin markkereihin ja hoidon yhtenäistämiseen. Uusi hoito-ohjelma parantaa dignostiikkaa patologian sekä radiologian osalta ja näin annetut syöpähoidot kohdentuvat entistä paremmin.

#aamusäätiö #rauhanjulistus #aamugolf