Herätyskello soi tärkeän asian puolesta tauotta koko syyskuun Helsingin keskustassa

Aamuherätys-niminen teos herättelee ohikulkijoita tärkeän asian ääreen taidemuseo Amos Rexin ikkunassa Helsingin Lasipalatsin sisäpihalla koko syyskuun ajan.
Pieni kullanvärinen herätyskello pirisee tauotta 1.-30.9., sillä syyskuussa vietetään kansainvälistä lasten syöpien tietoisuuden kuukautta.

“Lasten syövistä tiedetään edelleen liian vähän, eivätkä ne eivät myöskään nouse riittävästi julkiseen keskusteluun. Siksi on aika herätä asian äärelle. Ja mikäpä sopivampi hetki kuin kansainvälinen lasten syöpien tietoisuuden kuukausi.”, kommentoi Aamu Säätiön asiamies Laura Paasio.

Lasipalatsin Amos Rexille oli luontevaa antaa tila Aamuherätys-teokselle.
”Taiteella on tärkeä rooli yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Ja tässä tapauksessa toivottavasti jopa tradition synnyttäjänä. Ilomielin näkisimme taas uuden Aamuherätyksen soivan vuoden päästä jossain toisessa museossa tai julkisessa tilassa.”, Henrik Johansson, Helsingin Lasipalatsin toimitusjohtaja kertoo.

Lähes joka toinen päivä sairastuu suomalainen lapsi syöpään.

”Suomessa sairastuu noin 150 alle 15-vuotiasta lasta vuosittain syöpään, joista edelleen joka viides lapsi menehtyy. Lisäksi syövästä selvinneistä lapsista yli 60 % kärsii jossain elämän vaiheessa syövän tai syöpähoitojen aiheuttamista myöhäishaitoista ja näin ollen ei elä tervettä aikuisuutta.”, Laura Paasio sanoo.

Aamu Säätiön tavoitteena on maailman paras syöpähoito, jotta kaikki sairastuneet lapset selviäisivät ja heillä olisi myös terve aikuisuus. Säätiö kerää varoja ja kohdistaa ne lasten syöpähoidon tutkimukseen ja kehitykseen.

Aamuherätys on syntynyt Aamu Säätiön, Helsingin Lasipalatsin, Taidemuseo Amos Rexin, markkinointikonserni N2:n sekä sisustusarkkitehti Pekka Kouhian yhteistyönä.