AAMU Säätiön uuden vuoden terveiset

Aamu Säätiö täytti viime vuonna 10 vuotta ja säätiön rahoituksella on mahdollistettu lasten syöpälääkärien merkittäviksi arvioimat hoitotutkimukset. Näin on voitu ottaa käyttöön lähes 40 eri lasten syövän hoito-ohjelmaa ja mahdollistettu uusimmat hoidot syöpään sairastuneille lapsille.

Itsenäisyyspäivänä Säätiön asiamiehelle, Laura Paasiolle myönnettiin Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristi Aamu Säätiölle sekä lasten syöpätutkimuksen rahoituksen hyväksi tehdystä työstä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa toiminnan vuosikymmentä. Yhdessä luomme paremman tulevaisuuden ja terveen aikuisuuden kaikille syöpään sairastuneille lapsille.

Lasten syöpähoidot ovat kehittyneet 10 vuodessa kansainväliselle tasolle Aamu Säätiön tuella

Aamu Säätiön jakamat noin neljä miljoonaa euroa ovat 10 vuodessa mahdollistaneet sen, että Suomessa syöpään sairastuneet lapset saavat uusimpien tutkimusten tukemaa huipputasoista syöpähoitoa. Ilman rahoitusta lasten syöpien hoitotutkimusta ei käytännössä olisi.

“Kymmenen vuotta sitten lasten syöpähoidon kehitys oli Suomessa käytännössä pysähtynyt. Aamu Säätiön rahoituksella lasten syöpähoidot ovat meillä nyt maailman huipputasoa”, kertoo Laura Paasio, Aamu Säätiön asiamies

Aamu on työllään nostanut laadukkaan tutkimuksen tärkeyden suuren yleisön tietoisuuteen. Syöpä, ja varsinkin lasten syöpä on sairaus, jonka päihittäminen ei ole vain lääkäreiden tai sairastuneiden ja heidän tukijoukkojen vastuulla. Vain ajankohtainen tieto ja tutkimus voivat raivata tietä parhaalle hoidolle.

Suomessa tehtävä täysin ainutlaatuinen tutkimus voi mullistaa ymmärryksen lasten syövistä

Aamu Säätiö tukee 30 000 eurolla tutkija Anna Aakulan (Turku Bioscience Center) tutkimusta, joka selvittää, millainen rooli PP2A-proteiinin eli syöpäsolujen kasvua estävän jarrun säätelyllä on lasten syöpiin ja niiden hoitomuotojen kehittämiseen.

“Aikuisten syövissä on yleensä ehtinyt ajan ja iän myötä tapahtua useita solumutaatioita. Lasten syövissä puolestaan epigeneettinen säätely on keskeisempää ja sen ymmärtäminen tärkeämpää. Lasten syövät käyttäytyvät täysin eri tavalla kuin aikuisten syövät, joten aiempia aikuisten syövistä saatuja tutkimustuloksia ei voi monistaa suoraan koskemaan lapsia. Tulokset voivat olla aivan erilaisia”, Aakula sanoo.