Lasten lymfoblastilymfooman tutkimukseen 48 600 euron apuraha

Aamu Säätiö on myöntänyt el. Kaisa Vepsäläisen tutkimusryhmälle 48 600 euron apurahan uuden lymfoblastilymfooman (LBL) eli imusolmukesyövän hoito-ohjeman kehittämiseen. Tavoitteena on vähentää taudin uusiutumisriskiä. Nykyhoidoin uusiutuneeseen lymfoblastilymfoomaan sairastuneista lapsista vain alle 15 % paranee.

Suomi vahvasti mukana lasten ALL:n kansainvälisen suurprotokollan valmistelussa

AAMU on myöntänyt 114 170 euron apurahan ALLTogether-tutkimukseen. Apuraha on vuodelle 2019, jolloin hoito-ohjelman valmistelu alkaa. ALLTogether on syntynyt kahdeksan Euroopassa toimivan lasten syöpäsairauksien hoitoa suunnittelevan ja johtavan yhteenliittymän yhteisenä ponnistuksena kohti entistä parempaa akuutin lymfoblastileukemian hoitoa. Mukana on 14 Euroopan maata, ja arviolta 1100 leukeamiaa sairastavaa lasta tullaan hoitamaan vuosittain protokollalla. ALLTogether edustaa merkittävää ja laajaa tutkimusta.

Lasten syöpälääkäri Olli Lohi: ”Lasten varhaisvaiheen lääketutkimuskeskus mahdollistaa osallistumisen eturintaman syöpähoidon kehittämiseen”

Taysin lastentautien poliklinikalle perustettiin vuoden 2017 alussa lasten varhaisvaiheen lääketutkimukseen keskittynyt kansallinen kliininen tutkimuskeskus, PeeTU. Se on yksi askel kohti lasten sadan prosentin paranemistuloksia ja maailman parasta syöpähoitoa. PeeTU tarjoaa palveluitaan kaikille suomalaisille lapsipotilaille.