AAMU Säätiö on tänä vuonna myöntänyt lähes 600 000 euroa lasten syöpätutkimukseen

KIITOS SINULLE AAMUN YSTÄVÄ, TUKIJA JA LAHJOITTAJA,
mahdollistat tämän meille ja samalla mahdollistat jokaiselle syöpään sairastuneelle lapselle toivon terveestä elämästä ja aikuisuudesta♥️

 
Joulukuun rahoituskierroksella AAMU mahdollisti Suomen osallistumisen lasten pahanlaatuisen aivokasvaimen, diffuusin gliooman kliiniseen hoitotutkimukseen sekä tuki lasten maksasyövän, hepatoblastooman täsmälääketieteen ja lasten munuaissyöpään johtavien mekanismien tutkimusta. Kohti 100 % paranemisennustetta edusti rahoitus innovatiivisissa tutkimuksissa liittyen ihmisen luontaisten tappajasolujen (natural killer cell) eli NK-solujen käyttöön lasten neuroblastoomien hoidossa sekä nestebiopsien mahdollisuuksien tutkimisessa lasten ja nuorten pahanlaatuisten keskushermostokasvainten diagnostiikassa ja jännöstaudin seurannassa.

AAMUn joulukuussa myöntämät tutkimusapurahat:

✔️ Täsmälääketiede avuksi hepatoblastooman hoidossa.

✔️ Lasten munuaissyöpään (Wilmsin tuumori) johtavat mekanismit.

✔️ Mutated erythropoietin receptor for the control of the activity of CAR-NK cells in the therapy of pediatric neuroblastoma.

✔️ Nestebiopsiat lasten ja nuorten pahanlaatuisten keskushermostokasvainten diagnostiikassa ja jäännöstaudin seurannassa.

✔️ Muuntuneen transkriptionaalisen säätelyn karakterisointi akuutti lymfoblastileukemiassa kehitysohjelman yhteydessä.

✔️ Keskilinjan diffuusin gliooman kansainvälinen hoito-ohjelma.

✔️ Geneettiset tekijät leukememogeneesissä- fokuksessa GATA2-puutos.

✔️ Lasten ja nuorten veri- ja syöpätautien sekä myöhäishaittojen epidemiologia, psykososiaalisen hoitoprosessin ja hoito-ohjelmien kehittäminen.

Yhteensä 270 129 euroa