Dos. Päivi Lähteenmäen tutkimusyhmälle 100.000 euron apuraha

Aamu Säätiö on myöntänyt 100.000 euron apurahan dos. Päivi Lähteenmäen tutkimusryhmälle.

Apurahasta merkittävä osa, lähes 40.000 euroa käytetään osallistumiseen useiden eri lasten syöpätautien hoito-ohjelmien tutkimukseen ja kehitykseen.  Uusia tänä vuonna alkavia ohjelmia ovat korkean riskin uusiutunut lymfoblastileukemia sekä matala-asteisten aivokasvainten (glioma) hoitotutkimus. Tutkimuksista kaikkiaan viisi liittyy erityyppisten leukemioiden tai uusiutuneiden leukemioiden hoitokaavioiden kehitykseen. Kiinteiden kasvainten suhteen osallistutaan kolmen hoito-ohjelman kehitykseen eli korkean riskin neuroblastomaan, Ewingin sarkoomaan sekä pehmytkudossarkoomaan.

Apurahasta 20.000 euroa kohdistetaan vuonna 2016 käynnistyneeseen myöhäisvaikutusseurantapoliklinikan (STEP) kehittämistyöhön. Toiset 20.000 euroa käytetään lasten syöpärekisterin ja erilaisten ohjeiden kuten syöpää sairastavien lasten kotihoidon sekä ravitsemusohjeiden digitalisointiin sekä kansallisen laatujärjestelmän käyttöönoton edellyttämään rekisteröintityöhön.

Apurahalla käynnistetään myös uusi kliininen tutkimus, joka keskittyy syöpää sairastavien ja syöpää sairastaneitten lasten ja nuorten suoliston mikrobiomin muuttumiseen syöpähoitojen aikana ja erityisesti, onko ylipainoon johtava aineenvaihdunnan muuttuminen yhteydessä mikrobiomin muutokseen ja voidaanko mikrobiomiin vaikuttamalla ehkäistä myöhäisvaikutuksia.
www.aamusaatio.fi

Kuvassa el. Marika Grönroos sekä dos. Päivi Lähteenmäki

#aamusäätiö #rauhanjulistus #pientenpuolesta