Dos. Päivi Lähteenmäen tutkijaryhmälle 100.000 euron apuraha

 

Aamu Säätiö on myöntänyt 100.000 euron apurahan TYKSin lasten- ja nuorten syöpäosaston ylilääkäri, dos. Päivi Lähteenmäen vetämälle työryhmälle.

Tutkimusryhmän jäseninä ovat tutkijat Marika Grönroos, Tuire Lähdesmäki, Miia Myllynen, Hanna-Kaisa Ellilä, Amanda Seppälä, Anne-Mari Siivonen, Merja Vuoristo, Laura Korhonen, Anu Huurre, Liisa Järvelä, Linnea Schuez-Havupalo ja Tuire Kallionpää.

 

Apurahalla mahdollistetaan useiden lasten syöpähoitoihin liittyvien tutkimus- ja kehityshankkeiden toteutuminen vuoden 2016 aikana, solunsalpaajalääkityksen automatisoivan lääkintäohjelman KEMOKURin käyttöönotto sekä myöhäisvaikutusten seurantaan keskittyvän uuden toiminnan, STEP (Selviytyjien terveys ja elämänlaatu paremmaksi) käynnistämisen.

 

Lue lisää, miten apuraha käytetään.